חדשות האוכל

“פסטה ריקו”, מגישה מתכון של שף הבית רן מיכאלי לניוקי צרוב עם עגבניות שרי ותרד. מנה קלה להכנה, המתאימה כארוחת צהריים או ערב מפנקת לכל המשפחה.

מצרכים (לכ-4 מנות):

2 חבילת ניוקי 200 גרם של “פסטה ריקו”

1 קוביית חמאה

12 עגבניות שרי שלמות

1/2 בצל לבן חתוך לפרוסות דקות

חופן עלי בייבי תרד טריים

2 כפות שמן זית

4-6 שיני שום קונפי

קורט מלח, פלפל ואגוז מוסקט

להגשה: גבינת תום עיזים או פרמז’ן מגורדת

אופן ההכנה:

מחממים מחבת, מוסיפים קוביית חמאה ושמן זית. מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים היטב עד להזהבה. מוסיפים מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

חולטים את שתי חבילות הניוקי במים רותחים מומלחים למשך כדקה ומסננים.

מוסיפים את הניוקי למחבת וצורבים היטב לקבלת מעטה מעט פריך.

מוסיפים למחבת את עגבניות השרי השלמות, 4-6 שיני שום קונפי וחופן עלי בייבי תרד. מקפיצים את כל המרכיבים יחד.

מסדרים את המנה בצלחת, מגרדים מעל גבינת תום עיזים או פרמז’ן ומגישים.

על הדונטס ועל הגלידה

מקדונלד׳ס ישראל תפתח השבוע (31.8) את הסניף השני של מק גלידה בקניון הזהב בראשון לציון. סניף זה יצטרף ל-2 סניפי מקדונלד’ס שנמצאים בקניון הזהב, אחד מהם הוא הסניף הוותיק ביותר של הרשת, אחרי קניון איילון והוא פעיל משנת 1994.

רשת מק גלידה מציעה את הגלידה הפופולרית של מקדונלד’ס במגוון רחב של טעמים דשים, בשילוב תוספות מיוחדות המוגשות בוופל, בכוס המוכרת של מק פיצוץ ובאריזת פארטי משפחתית.

בין הטעמים: מסטיק, פירות יער, בייגלה, פיסטוק, גרנולה ועוד , בשילוב מגוון תוספות ורטבים לבחירה. לצד הגלידות, נמכרים ברשת החדשה דונאטס, מילקשייק, במגוון גדול של טעמים, שתיה קלה וחמה.

חוויה קולינרית צפונית

מסעדת פרש דה מרקט הממוקמת במתחם ביג קריית-אתא, היא מסעדה חלבית וכשרה, שונה ומבודלת מכל מה שהכרתם,כשגולת הכותרת של המסעדה היא כמובן הטאבון הממוקם בה, עם הבצקים המיוחדים שנאפים במקום.

המסעדה מציעה תפריט עשיר ואיכותי אותו הרכיב השף אילן ברמלי, שמפקח ומחדש כל העת את המנות, מתוך רצון לשאוף לחדשנות קולינרית ולחוויית אכילה שלא תמצאו במקום אחר.

המסעדה נמצאת בבעלותה של אחת מקבוצות המסעדות המובילות בצפון הארץ שמנוהלת בשיתוף פעולה של אבי פרץ, ספיר ממן והשף אילן ברמלי, שהוא השף המפקח על כל קבוצת המסעדות.

מזגזגים

חברת מילוטל משיקה סדרת צ׳יפס קפוא ב-6 סגנונות לשימושים שונים. בין המוצרים ניתן למצוא צ׳יפס קלאסי, צ׳יפס סטייק, צ׳יפס אמריקאי, צ׳יפס זיגזג, צ׳יפס קוביות, צ׳יפס פלחים וסטייק צ’יפס.
מקפיא הצ׳יפס ברשתות הפך בשנים האחרונות לגנרי ומשעמם. לתוך הואקום הזה נכנסת מילוטל החדשה עם סדרת מוצרים איכותיים ובריאים, שהופכים את הבישול הביתי לקל ונוח יותר. האריזות החדשות ניתנות לרכישה ברשתות נבחרות.

שחיתות של טעמים

מארי אנטואנט של שף שחר לוי, שהביאה לעולם את טירוף הבריושים הממולאים, מתכוננת לקראת ראש השנה וחגי תשרי עם בריוש ממולא בדג חריימה פיקנטי ובריוש שטרודל תפוחים, דבש וקינמון.בנוסף, לרגל חגי תשרי הכניס שחר לוי לתפריט  2 סלטים מרעננים- הסלטים של מארי: סלט סופיה לורן –שרי, בצל סגול, זיתי קלמטה, קרעי מוצרלה, קרוטוני בריוש ברוטב וינגרט פסטו חמציצים וסלט מריה תרזה – חסה, צנונית, חמוציות, תפוחי עץ, אגוזי מלך, נענע, גבינת בושה ברוטב וינגרט אננס וצ’ילי.

מהמטבח הדרוזי באהבה

מסעדת נור מציעה מגוון תבשילים ומטעמים דרוזים מסורתיים מעשה ידיה של בעלת המקום בסמה הינו, שאף טומנת בחובה סיפור מעורר השראה, בסמה,היא אלמנת צה”ל שלה בן יחיד (נור), שפתחה בגפה מסעדה, כנגד כל הסיכויים וההתנגדויות של בני העדה הסגורה שלה. התפריט מציע מגוון מנות דרוזיות אותנטיות וקבלת פנים מחממת לב כמו שרק היא ובני דתה הדרוזית יודעים לתת.

גולת הכותרת של המסעדה היא “ארוחת הטעימות”, שמציעה ממיטב המנות הדרוזיות המסורתיות מעשה ידיה. מחירה לאדם: צמחוני (70 שקל), ובשרית לאדם (90 שקל). עוד היא מציעה שם מגוון מנות ותבשילים כמו: מנסף טלה ועוף, תבשיל מטאבק, סמבוסק, פלטת ממולאים (עלי גפן/קישואים/וחצילים), ועוד. בגזרת הקינוחים: עוגת לילות ביירות, כנאפה,  וכמובן את המעמולים המיוחדים שלה כמו “מעמול הפיסטוק”.

בניחוח איטלקי

קבוצת קפה גרג, הנמצאת בבעלות יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי, מקימה רשת מסעדות איטלקיות חדשה, תחת השם “מאמא גרג”, המתמחה בקולינריה איטלקית.

סניפיה של הרשת החדשה נבחרו בקפידה במיקומים אסטרטגיים, שני הסניפים הראשונים יפתחו באיזור גוש דן והשפלה. בימים אלו נפתחים בקניון עופר רחובות ובקניון איילון ברמת גן. ההשקעה בכל סניף נאמדת בכ – 2 מליון ש”ח וגודלם הממוצע יהיה כ־250 מ”ר.

תגובות

להשאיר תגובה