ט"ו באב טעים : אוהבים ומבשלים יחד

רשת טיב טעם מעניקה מתכון המשלב ארבע ידיים לכתר צלעות טלה בליווי כרישה ומרווה שרופה. כי עדיף לאהוב על קיבה מלאה

רשת טיב טעם. כתר צלעות טלה בליווי כרישה ומרווה שרופה צלם: אפיק גבאי

בכל חג אהבה או ציון אירוע זוגי אחר אנו מוצאים את עצמנו בחיפוש אחר המסעדה הראויה לחגוג בה, ואז אנו מאבדים את הכיף והערך המוסף שבדבר.

רשת טיב טעם מציעה פתרון הולם בצורת מתכון למנה פשוטה להכנה כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה" אשר ניתן להכין יחד והתוצאה ערבה לחך.
את כל מוצרי המתכון ניתן להשיג ברשתות טיב טעם
מתכון כתר צלעות טלה עם כרישה ומרווה שרופה
חומרים לצלעות (לכ – 4 מנות):
1 כתר (קארה) צלעות טלה (8-9 צלעות)
2 צרורות מרווה
4 כרישה שלמה, נקייה וללא עלים ירוקים
1/4 כוס שמן זית
100 גרם יוגורט עזים איכותי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
חומרים לסלסה:
2 תפוחי סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 צרור נענע, מופרד לעלים קצוץ דק
1 חתיכה ג׳ינג׳ר מסוכר קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית
גרידת תפוז מתפוז אחד
קורט ציפורן טחון
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
שורפים את המרווה על להבה גלויה עד להשחרה, מורידים מהאש ומצננים.
שורפים את הכרישה עד לריכוך (בדומה לחציל), מורידים מהאש ומניחים במסננת לצינון.
אופן הכנת הסלסה:
מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.
אופן הכנת הצלעות :
מברישים את כתר הצלעות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת רחבה לחום גבוה. צורבים את הצלעות עד להזהבה כ-3-4 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומצננים.
עוטפים את כתר הצלעות במרווה השרופה וקושרים בעזרת חוט המיועד לבישול.
מניחים את הכרישה השרופה בתבנית המרופדת בנייר אפייה ועליה מניחים את כתר הצלעות.
צולים 20 דקות ומדי פעם מברישים את הצלעות בשומן שניגר מהן. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
אופן הרכבת המנה:
קולפים את הכרישה מהחלק החיצוני. פורמים את החוטים, מנערים את עפר המרווה ופרוסים את הצלעות.
המלצת הגשה:
יוגורט וסלסה לצד הכרישה.

בתאבון….

תגובות

להשאיר תגובה